VEDNO
NEKAJ NOVEGA

Aktualno

Doma pridelana zelenjava je najboljša, saj vemo kako smo jo gnojili, katero seme smo uporabili in da v njej nismo uporabili škropiv, temveč smo težave reševali s pravilnim kolobarjenjem in mešanimi posevki.

Pogled na cvetoče gredice, balkone in okenske police je lep v vsakem letnem času. Mnoge rastline pa nas razveseljujejo tudi z lepimi listi, med katerimi so na prvem mestu različne okrasne grmovnice.

Le kaj je bolj okusno, kot pravkar utrgano jabolko z domačega drevesa? Za te majhne užitke pa se je seveda vredno truditi tekom celega leta.

Pomladno rezanje, poletno popoldne v senci brajde, sprehod med zorečimi trtami, trgatev … Vse to in še več je skrito tudi v kozarcu dobre kapljice.

Lepa trata je ponos vsakega vrtičkarja, pa četudi ima okoli hiše le majhen košček zelenice. Začne se pri izbiri semena, nadaljuje pa pri negi preko celega leta.

Zelene poljane krompirjevih nasadov, v vetru valujoče žito, rumeni storži koruze. Barve polja niso nikoli dolgočasne, saj je njihova podoba vedno drugačna.

Ljubimo in negujmo rastline in vračale nam bodo z zdravjem in bogatim pridelkom. Vedno pa lahko za dodaten nasvet povprašamo tudi strokovnjake v kmetijskih lekarnah vrtnih centrov Kalia.

Naredimo si življenje še bolj prijetno z majhno lončnico, šopkom rož, ljubko dekoracijo, pomladnim okenskim nasadom ali pa poletnim pogrinjkom v senci domačega vrta.

Hišni ljubljenci prinašajo v naš dom veselje, sproščenost in vračanje v brezskrbne mladostne dni. Skrbimo zanje in jim prisluhnimo.