Kalia
doživetje nakupa

O vrtnem centru

04

Vrtičkarji, vrtnarji, sadjarji, vinogradniki, poljedelci, ljubitelji lepo urejenega vrta in doma in lastniki malih živali že več kot 20 let poznajo ime Kalia, pod katerim je leta 1994 Semenarna Ljubljana pričela širiti verigo vrtnih centrov in prodajaln. Trenutno je v Sloveniji 31 vrtnih centrov in prodajaln Kalia, od tega šest največjih v Ljubljani, Kranju, Novem mestu, Celju, Mariboru in Murski Soboti. V primerjavi s tujimi vrtnimi centri ima Kalia precej večje število lojalnih kupcev.

Glavni atribut vrtnih centrov Kalia sta široka ponudba kakovostnih izdelkov po zmernih cenah in strokovno podkovano ter do kupca prijazno osebje.

 

Za vsakogar nekaj …

05

V vrtnih centrih Kalia je na voljo najširši nabor semen pod blagovnimi znamkami Semenarna Ljubljana in Valentin, čebulček in česen ter okrasne čebulice za jesensko in spomladansko sajenje. Poleg običajnih semen ponujamo tudi linijo semen Bio Valentin, široko paleto semen za vzgojo kalčkov na domačem kuhinjskem pultu in vedno bolj iskana semena na traku Valentin.

Poznani smo tudi po bogatem izboru sezonskih rastlin, od sadnih sadik vseh sadnih vrst, jagodičevja, okrasne drevnine in grmovnic, trajnic, odpornih vrtnic za vsak okus ter začimb. Od sezonskih rastlin so zadnja leta predvsem zanimive tiste, ki so primerne za sajenje v lonce. To namreč postaja modni trend, ki ga narekuje stil današnjega življenja večine. Vse leto so v vrtnih centrih naprodaj lončnice, v večjih in nekaterih manjših vrtnih centrih pa kupci lahko najdejo pestro izbiro rezanega cvetja in izdelke iz cvetja za različne priložnosti.

Spomladi so vrtni centri Kalia polni sadik balkonskega cvetja in zelenjavnih sadik. Slednje so vzgojene iz najboljšega semena, večina iz hibridov, ter zagotavljajo odličen pridelek. Velika je tudi izbira delovnega orodja, zaščitne opreme, substratov, gnojil, sredstev za varstvo rastlin in vsega kar je potrebno za vzgojo in nego rastlin ter spravilo pridelkov.

Semenski del ponudbe vrtnih centrov in prodajaln Kalia zajema še mešanice semen za vrtno trato ter semena žit in krmnih poljščin. Začetek leta pa je v znamenju semenskega krompirja, tako v večjih embalažah za kmetovalce, kot v manjših, za vrtičkarje.

V večjih vrtnih centrih Kalia je v ponudbi tudi krma za živali, različnih vrst, odvisno od sezone in pa v različnih pakiranjih. Za male in večje hišne ljubljence je vse leto na voljo pestra izbira osnovne in profesionalne hrane, priboljškov in opreme.