VEDNO
NEKAJ NOVEGA

Valentinove pozornosti

valentinovo1

Valentinovo praznujemo simbolno, z malimi, drobnimi darili, ki jih lahko poklanjamo tudi sodelavcem, prijateljem, sorodnikom. Valentinčki v obliki cvetja, lončnice ali druge malenkosti so kot drobne pozornosti, ki povedo, da nam je nekdo pri srcu, da smo veseli, da ga imamo v svoji bližini, da ga imamo preprosto radi.


Valentinovo na Slovenskem

Sv. Valentina poznamo pri nas že dolgo, vendar ne v povezavi z dnevom zaljubljencev. Sveti Valentin goduje 14. februarja. Po starem kmečkem koledarju takrat prinese ključe do korenin,  zato so mu pravili prvi spomladin. Valentin ureže prvo trto, ponekod pa se prične v tem času delo na vrtovih. Na ta dan se tudi ženijo ptički. Kdor želi videti ptičjo ženitev, mora bos do grmovja, čeprav je na ta dan velikokrat še zelo mrzlo. Pri nas se Valentinovo vse bolj uveljavlja. Valentinova srca so prišla k nam iz zahoda, skupaj s samo zamislijo o prazniku. Zanimivo je, da v Beli krajini pravijo, da je Valentinovo prvi spomladanski dan.

Valentinovo po svetu

Bodite Valentinčki in uživajte v vlogi poklanjanja drobnih pozornosti!  Mi vam prinašamo nekaj drobnih idej, ki jih boste v času Valentinovega našli pri nas.

Če boste za Valentinovo pozornost izbrali lončnico, ne pozabite na srček, ki je zataknjen k lončnici, morda trak ali ovojni papir s srčki, celo okrasni lonček ali vrečko s srčki. Naj bo 14. februar v znamenju ljubezni. Če so za vas srčki preveč, potem izberite okrasni lonček, trak, rožico v močni barvi, kot so rdeča, lahko tudi oranžna, celo roza. Barve naj govorijo same zase in ne le predmeti.

valentinovo2

Valentinove cvetlice

Poleg spomladanskih lončnic, kot so narcise, hijacinte in tulipani v lončku, je za drobno pozornost še veliko primernih cvetočih rožic, na primer vijolice, pa trobentice ali primule in še in še bi lahko naštevali.

Tudi sveže rezano cvetje nosi velik simbolni pomen, ne samo vrtnice, tudi drugo cvetje. Nekateri pa prisegajo na svileno cvetje, ki ga v vrtnih centrih Kalia najdete tako prepričljivega, da vas včasih še otip ne prepriča ali je pravo ali umetno. Pozabavajte se z izbiro. Prepričani smo, da iz vrtnega centra Kalia ne boste šli praznih rok na Valentinovo ali kakšen dan prej.