Je zelo priljubljena čebula v Beli krajini, po kateri je tudi dobila ime. Je značilne, za čebulo manj pogoste, podolgovate oblike, vendar je čebulni krožec izbočen, kar pride prav gospodinjam. Njena velika prednost je hitro in enostavno čiščenje ter odlično skladiščenje. Je srednje pozna sorta, luskolisti so svetlo rjave barve (podobno kot holandska rumena), meso je belo, ostrega okusa. Sorta ne prenaša pretiranega gnojenja, posebej ne mara gnojenja z mineralnim, lahkotopnim oz. umetnim dušikom, ne mara pa tudi gnojenja s hlevskim gnojem in drugimi organskimi gnojili.Je zelo priljubljena čebula v Beli krajini, po kateri je tudi dobila ime. Je značilne, za čebulo manj pogoste, podolgovate oblike, vendar je čebulni krožec izbočen, kar pride prav gospodinjam. Njena velika prednost je hitro in enostavno čiščenje ter odlično skladiščenje. Je srednje pozna sorta, luskolisti so svetlo rjave barve (podobno kot holandska rumena), meso je belo, ostrega okusa. Sorta ne prenaša pretiranega gnojenja, posebej ne mara gnojenja z mineralnim, lahkotopnim oz. umetnim dušikom, ne mara pa tudi gnojenja s hlevskim gnojem in drugimi organskimi gnojili.Značilnost: Oster, a hkrati sladek okus po čebuli.Nasvet: Čebulo vedno narežemo tik pred uporabo, saj se takrat sprostijo njene najboljše sestavine, ki tudi hitro izhlapijo v zrak.Čas vegetacije: 130–150 dni.Čas setve: Februar–maj.Sadilna razdalja: 10 x 35 cm.Čas pobiranja pridelka: Julij–september.Pakiranje: Čebulček (500 g) in seme (mala vrečka).
0,99€