Je srednje pozna slovenska sorta. Ploščato okrogle, svetlo zelene glave (4 kg) so uporabne za solato, kisanje in skladiščenje. Cenjeno je zaradi okusnih listov in velikega pridelka. Značilni za to sorto so tanki, nežni listi, zato lahko kislo zelje kuhamo krajši čas.Je srednje pozna slovenska sorta. Ploščato okrogle, svetlo zelene glave (4 kg) so uporabne za solato, kisanje in skladiščenje. Cenjeno je zaradi okusnih listov in velikega pridelka. Značilni za to sorto so tanki, nežni listi, zato lahko kislo zelje kuhamo krajši čas.Sorto vzdržujemo v Sloveniji.Značilnost: Sveže zelje ima značilen, rahlo žveplast okus po zelju. Okus kislega zelja je odvisen tudi od nas, a kislo zelje iz naribanega ljubljanskega zelja daje mehak, nežno kisel okus. Kislo zelje te sorte je rumenkasto obarvano, tako kot si ga Slovenci želimo.Nasvet: Sorta je primerna tudi za kisanje glav za sarmo. V tem primeru ga sadimo nekoliko gosteje (40 x 30 cm), da glave ne bodo prevelike.Čas vegetacije: 150 dni.Čas setve: Marec–april (zavarovani prostori, rastlinjak), junij–junij (na prosto).Čas presajanja: April–maj, julij–avgust.Sadilna razdalja: 50 x 60 cm.Čas pobiranja pridelka: Maj–november.Pakiranje: Mala vrečka.
1,22€