Specialno membransko gnojilo za bujno, gosto in temno zeleno trato.Gnojimo samo enkrat v sezoni. Specialno membransko gnojilo za trato s kontroliranim sproščanjem hranil skozi celo rastno dobo. Enkratno gnojenje zadosti potrebam po hranilih. Poraba je racionalnejša, saj za isto površino letno porabimo manj gnojila. Gnojilo temelji na tehnološko dovršeni izdelavi ovoja, ki sprošča hranila glede na temperaturo zemlje in tako zagotavlja uravnoteženo prehrano rastlin, pri višjih temperaturah, ko rastline najbolj intenzivno rastejo, membrana prepušča več hranil in obratno. Tako dobijo rastline v vsakem trenutku uravnoteženo količino hranil. Ne obremenjuje podtalnice in je okolju bolj prijazno.
Sestava gnojila: NPK 18-10-10. Makrohranila:N (celokupni dušik): 18% 8,5% v nitratni obliki 9,5% v amonijski obliki, P2O5(fosforjev pentoksid): 10 %, 5,8% v vodotopni obliki,K2O (kalijev oksid): 10 %
UPORABA: Novo posejane travnate površine: gnojilo dodamo v 10 cm globoko, obdelano zemljo in jo izravnamo. Enakomerno posejemo travno seme, povaljamo in zalijemo. Najprimernejši čas za pripravo zemlje in setev je od aprila do maja in v septembru. Vsakoletno gnojenje: trato gnojimo v začetku rastne sezone, tako da enakomerno potrosimo gnojilo po travni površini. Uporabimo samo enkrat v sezoni, najbolje v mesecu aprilu. Trato lahko gnojimo tudi v ostalih mesecih vse do septembra. Priporočljivo je gnojiti pred dežjem. 1 kg gnojila zadošča za 35 m2 površine. Če gnojimo kasneje (od konca maja dalje), uporabimo 1 kg na 50 m2 površine.
SKLADIŠČENJE: Gnojilo shranjujte v izvirni embalaži v suhem in hladnem prostoru, zaščiteno pred soncem in izven dosega otrok. Odprto embalažo dobro zaprite ter shranite, kot je opisano zgoraj.
4,99€