Semena rukole za vzgojo mikrozelenjave - zakladnica hranilnih snovi in odličen vir vitaminov v vseh letnih časih.


Komplet za mikrozelenjavo vam je do 30. 06. 2019 na voljo po trajno znižani ceni 1,99 eur (redna cena izdelka 6.90 eur).


Komplet vsebuje:


Sadilni pladenj, blazinico iz mineralnih vlaken, izbrana semena (vrtna kreša, rukola, redkev ali brokoli).


Navodila za pripravo in vzgojo:  • Blazinico iz mineralnih vlaken namestite v sadilni pladenj in jo zalijte z vodo (približno 0,5 l).

  • Semena enakomerno potresite po vsej površini blazinice in jih narahlo vtisnite vanjo.

  • Semena previdno zalijte ali poškropite s pršilko.

  • Pladenj postavite na dobro osvetljeno mesto na okenski polici.

  • Semena bodo vzklila v 3 - 7 dneh. V času kaljenja jih enkrat do dvakrat na dan popršite, tako da bo blazinica ostala vlažna. Izogibajte se stoječi vodi v pladnju.

  • Po kalitvi zalivajte oziroma pršite mlade rastline v skladu z njihovimi potrebami. Pri tem pazite, da se blazinica ne izsuši.

  • Po 10 do 14 dneh je vaša mini zelenjava pripravljena na uporabo. Rastlinice lahko s škarjami odrežete tik nad blazinico, ko se pojavi prvi par pravih (in ne kličnih) listov.

  • Ko poberete vso mini zelenjavo, zamenjajte blazinico iz mineralnih vlaken z novo ter ponovite celoten postopek setve. Na ta način vam bo svež vitaminski dodatek na voljo skozi vse leto, tudi pozimi.


Mini zelenjava je odličen dodatek k solatam in sendvičem, lahko pa jo postrežete tudi kot prilogo h glavnim jedem.


Kaj je blazinica ali rastni medij?


Zelena podlaga, na kateri boste vzgajali mikro zelenjavo, je popolnoma naravnega izvora (100 % naravne vulkanske kamnine), brez kemičnih dodatkov. Ima izredno sposobnost (kapaciteto) zadrževanja vode, vpije lahko tudi do 90 % svojega volumna. Rastna podlaga je sterilna, kar pomeni, da se na njej ne razmnožujejo bakterije, kot v običajnih zemeljskih substratih. Je rastni medij, ki ga uporabljajo tudi profesionalni vzgojitelji vrtnin za namen hidroponske vzgoje.


Nasveti za uporabo: za solate, namaze, priloge, napitke.

6,90€