Obnova razredčene trate

Pomlad je pravi čas, da uredimo vrtno trato. Že obstoječo trato, na kateri smo opazili prazna mesta, lahko le dosejemo in spet bo izgledala kot nova.

Za obnovo trate je na voljo specialna travna mešanica z obloženim semenom. Obloga okoli semena zagotavlja enostavnejšo setev, bolj zanesljiv vznik semena, varuje travno seme pred ptiči in zagotavlja hranila za dobro začetno rast travne biljke.
Še boljša pa je kombinacija te travne mešanice in kompleksnega gnojila s podaljšanim delovanjem, ki je združena pod imenom PIKA PLUS.

Kako uporabljamo Piko plus
Z mešanico Pika plus obnavljamo razredčeno, neugledno trato. Sejemo povprek po razredčeni trati, ročno ali s sejalnico. Čas obnove trate je od začetka aprila do konca septembra. Spomladi pričnemo z obnovo po prvih pomladnih opravilih v trati, grabljenju in zračenju. Poleti dosejavamo po tem, ko s trate odstranimo plevel. Semena ni potrebno vdelati v tla. Po setvi površino zalijemo. 

Katere so prednosti te semena in gnojila v Piki plus
Obloženo seme je kombinacija  najboljših sort trav, ki je obdelano s posebno naravno, okolju prijazno maso. Praznih površin v trati ne prekopavamo, ampak mešanico enostavno potrosimo po površini; setev je enostavna. Ptiči semena ne jedo in veter ga ne odnaša. Seme zanesljivo kali in hitro vznikne tudi v neugodnih pogojih (suša, močan veter...)

Kompleksno gnojilo s podaljšanim delovanjem deluje tako, da rastlina vzame le toliko hranil, kolikor jih potrebuje. Preostala hranila se ne izpirajo in tako okolja ne obremenjujejo, pa tudi kasneje v rastni dobi je potrebno manj gnojenja.