UGODNO

SAMOHODNI BENCINSKI PUHALNIK / SESALNIK VPTC 8520

Art. 220268

649,99 €

 

Dodatki:

Nastavek za puhalnik (art. 220269): 39,00 €

Krtača za čiščenje (art. 220270): 39,00 €

Sesalna cev (art. 220271): 89,99 €

 

 

Sadne posebnosti za vaš vrt

Nekaj posebnega sta kitajska češnja ter češnja, ki je hkrati okrasna in užitna.

 

Morda pa bi želeli v vrt posaditi murvo?

 

Debeloplodni rumeni dren

Od navadnega drena se loči po tem, da imajo njegovi plodovi slajši okus, so bolj čvrsti in mesnati in dosegajo velikost do 4 cm. Debeloplodni dren je tudi bolj roden.

V vrtnih centrih Kalia so na voljo v loncih 5 l, po ceni 29,99 €.

 

Elegantnyj

Nizka, cepljena sorta rumenega drena, ki zraste v višino 2-3 metre. Marca cveti na golih vejah, cvetovi so rumeni. Izredno bogato rodi. Veliki rdeči plodovi merijo v dolžino 3 cm, zorijo avgusta.

Jantarnyj

Cepljena sorta rumenega drena, ki zraste v višino do 3 metre. Marca cveti na golih vejah, cvetovi so rumeni. Izredno bogato rodi. Veliki rumeni plodovi merijo v dolžino 3 cm, zorijo avgusta. Med vsemi dreni najbolj okusen.

Nikołka

Cepljena sorta rumenega drena, ki zraste v višino 3-5 metrov. Marca cveti na golih vejah, cvetovi so rumeni. Izredno bogato rodi. Veliki rdeči plodovi merijo v dolžino 3 cm, zorijo v začetku  avgusta. 

Radost

Cepljena sorta rumenega drena, ki zraste v višino 3-5 metrov. Marca cveti na golih vejah, cvetovi so rumeni. Izredno bogato rodi. Veliki rdeči plodovi merijo v dolžino 3 cm, zorijo v začetku avgusta. 

 

Spoznajte nas

Vrtičkarji, vrtnarji, sadjarji, vinogradniki, poljedelci, ljubitelji lepo urejenega vrta in doma in lastniki malih živali že preko 20 let poznajo ime Kalia, pod katerim je leta 1994 Semenarna Ljubljana pričela širiti verigo vrtnih centrov in prodajaln. Glavni atribut vrtnih centrov Kalia sta široka ponudba kakovostnih izdelkov po zmernih cenah in strokovno podkovano ter do kupca prijazno osebje.

 

PRODAJNI PROGRAM

 

SADIKE

V vrtnih centrih Kalia je bogat izbor sezonskih rastlin, od sadnih sadik vseh sadnih vrst, jagodičevja, okrasne drevnine in grmovnic, trajnic, odpornih vrtnic za vsak okus ter začimb. Slednje so pravi modni hit, saj so rastline velike in utrjene in imajo tako uporabno, kakor tudi dekorativno vrednost. Od sezonskih rastlin so zadnja leta predvsem zanimive tiste, ki so primerne za sajenje v lonce. To namreč postaja modni trend, ki ga narekuje stil današnjega življenja večine.

Spomladi so vsako leto bolj iskane sadike zelenjave. Vzgojene so iz najboljšega semena, večina iz hibridov, ki zagotavljajo odličen pridelek. V ponudbi so tudi kvalitetne sadike vrtnin Semenarna Ljubljana. Sadike balkonskega cvetja so dobile v zadnjih letih nove razsežnosti, saj skoraj ni več okna brez cvetja, vsaj v poletnem času, mnogi pa znajo izbrati primerne rastline tudi za zimski čas.

SEMENSKI PROGRAM IN SEMENSKI KROMPIR

Na voljo je tudi najširši nabor semenskih vrečic in čebulic, potrebnih za setev in saditev v danem letnem času. Poleg običajnih semen Semenarna Ljubljana in Valentin ponujajo tudi Bio linijo semen in za vrtičkarje brez vrtička široko paleto semen za vzgojo kalčkov na domačem kuhinjskem pultu. V ponudbi so tudi semena na traku Valentin.

Semenski del ponudbe vrtnih centrov Kalia zajema še mešanice semen za vrtno trato ter semena žit in krmnih poljščin. Začetek leta pa je v znamenju semenskega krompirja, tako v večjih embalažah za kmetovalce, kot v manjših za vrtičkarje.

LONČNICE IN DARILNI PROGRAM

Vse leto so v vrtnih centrih Kalia naprodaj lončnice, v večjih in nekaterih manjših vrtnih centrih pa kupci lahko najdejo pestro izbiro rezanega cvetja in izdelke iz cvetja za različne priložnosti.

Vsak letni čas prinese tudi svoje prikupne dekoracije, za okrasitev vrta, stanovanja in hiše, namenjene različnim izbranim okusom in v skladu z modnimi trendi. Tako se na tem področju ves čas nekaj spreminja, od spomladanskih prazničnih dekoracij, do poletja, ki ga zaznamuje morje in podobe iz narave, ki krasijo vrtove. Jesen je v znamenju plodov, najbolj pa se podoba vrtnih centrov Kalia spremeni novembra in decembra, ko se začne prednovoletno vzdušje.

ORODJE, SUBSTRATI, GNOJILA IN OSTALI PRIPOMOČKI ZA VRT

Velika je tudi izbira delovnega orodja, zaščitne opreme, substratov, gnojil, sredstev za varstvo rastlin in vsega kar je potrebno za vzgojo in nego rastlin ter spravilo pridelkov. K opremi sodijo tudi artikli, ki niso neposredno povezani z delom, ampak s prijetnim preživljanjem prostega časa, kot so vrtno pohištvo iz različnih materialov in v različnih cenovnih razredih.

HRANA ZA ŽIVALI

V večjih vrtnih centrih Kalia je v ponudbi tudi krma za živali, različnih vrst, odvisno od sezone in pa v različnih pakiranjih. Za male in večje hišne ljubljence je vse leto na voljo pestra izbira osnovne in profesionalne hrane, priboljškov in opreme.

 

VREDNOTE

 

Z znanjem, strokovnim svetovanjem in celovito ponudbo ustvarja Kalia dolgoročno zadovoljstvo svojih kupcev. Strokovno usposobljeni in visoko motivirani zaposleni v verigi Kalia svoje znanje še nadgrajujejo z vsakoletnimi izobraževanji, ki predstavljajo inovativen pristop k doseganju ciljev, ki so si jih postavili s strategijo razvoja.

Mesto vodilnega ponudnika izdelkov za vrt, dom, kmetijstvo in oskrbo hišnih ljubljencev si bodo prizadevali utrjevati tudi v prihodnje. Z nenehnim razvojem, novimi znanji in premišljenim uvajanjem novih trendov bodo ustvarjalni tvorci kakovosti ponudbe na vseh ciljnih trgih. Dolgoročno želijo razvijati tradicionalni semenarski program v skladu s sodobnimi potrebami trga, z izobraževanjem zaposlenih neprestano nadgrajevati raven strokovnosti ter v očeh javnosti in potrošnikov ustvarjati predstavo o tržni znamki Kalia kot domači, strokovno podprti in zaupanja vredni tržni znamki

S široko in cenovno konkurenčno ponudbo bodo kupcem omogočali prijetno nakupno doživetje in celostno zadovoljstvo, ki bo vodilo k dolgoročni zvestobi.

 

Spoznajte novo podobo travnih mešanic

Že razmišljate o obnovi vrtne trate?

Nudimo vam širok izbor travnih mešanic Semenarna Ljubljana in Valentin za vse pogoje rasti. Na vseh embalažah 1 kg je nameščen tudi nastavek za enostavnejšo in bolj enakomerno setev trate.

Obnova razredčene trate

Pomlad je pravi čas, da uredimo vrtno trato. Že obstoječo trato, na kateri smo opazili prazna mesta, lahko le dosejemo in spet bo izgledala kot nova.

Za obnovo trate je na voljo specialna travna mešanica z obloženim semenom. Obloga okoli semena zagotavlja enostavnejšo setev, bolj zanesljiv vznik semena, varuje travno seme pred ptiči in zagotavlja hranila za dobro začetno rast travne bilke.

Še boljša pa je kombinacija te travne mešanice in kompleksnega gnojila s podaljšanim delovanjem, ki je združena pod imenom PIKA PLUS.