Blog
24.04.2024.

RAZLOGI ZA INVESTIRANJE V VISOKOTLAČNI ČISTILEC

Ko boste odkrili, kako učinkovito visokotlačni čistilec odstrani tudi najtrdovratnejšo umazanijo z vašega dvorišča, fasade, avtomobila ali drugih površin, boste spoznali, kako koristen je, za vzdrževanje vrta in okolice vaše hiše.

Poleg pranja betonskih površin in avtomobilov je koristen tudi za čiščenje poti, predpražnikov in preprog.

Vrste visokotlačnih čistilcev, ki se najpogosteje uporabljajo v gospodinjstvih

V gospodinjstvih se najpogosteje uporabljajo električni visokotlačni čistilci. So praktični za domačo uporabo. Poleg tihega načina delovanja so lažji in manj zahtevni, ko gre za vzdrževanje.

Električni visokotlačni čistilci so primerni za čiščenje teras, avtomobilov, poti, dvorišč in drugih manjših površin v gospodinjstvu.

Poleg električnih visokotlačnih čistilcev, se v gospodinjstvih lahko uporabljajo tudi bencinski. Ti uporabljajo bencinski motor za ustvarjanje moči, potrebne za ustvarjanje visokega pritiska vode.

Običajno so močnejši od električnih in so primerni za čiščenje večjih in bolj umazanih površin, kot tudi za komercialno uporabo. Bencinski čistilci so koristni za uporabo na mestih, kjer ni dostopa do električne energije ali ko je potrebna večja mobilnost.

Na tržišču obstajajo tudi hidravlični visokotlačni čistilci. Ta vrsta čistilcev se pogosteje uporablja v komercialne namene, saj lahko očistijo velike površine v relativno kratkem času.

Osnovna načela delovanja visokotlačnih čistilcev

V nekaj korakih vam bomo razložili osnovna načela delovanja različnih vrst in modelov visokotlačnih čistilcev.

1. Glavni vir moči vsakega pralnika je voda. Glede na model se voda lahko dovaja neposredno iz vodovodne mreže ali pa se pralnik napaja z vodo iz lastnega rezervoarja.

2. Naslednji korak je povezovanje z virom energije. Medtem ko bodo električni in akumulatorski čistilci uporabljali električno energijo, motorizirani aparati za pranje uporabljajo bencinski motor za ustvarjanje moči.

3. V naslednjem koraku se ustvari pritisk tako, da se voda črpa skozi napravo za pranje, kjer se ustvari visok pritisk. To se doseže z uporabo posebne črpalke ali hidravličnega sistema.

4. Nato sledi izpust vode. Voda pod pritiskom se nato izpusti skozi šobo ali cev. To ustvari močan vodni curek, ki lahko učinkovito odstrani umazanijo in nečistoče s površine.

5. V zadnjem koraku uporabnik usmerja vodni curek na površino, ki jo želi očistiti. Visok pritisk vode omogoča temeljito in hitro čiščenje površine, odstranjuje nečistoče, prah, blato ali celo barvo.

Pred nakupom visokotlačnega čistilca, je pomembno upoštevati nekaj faktorjev, kot so teža in dimenzije naprave, dodatni rezervoar za detergente in šampone, maksimalna temperatura vode in razpon pritiska, kot tudi dodatki, potrebni za delovanje.

Za učinkovito in hitro čiščenje – naprave za pranje pod pritiskom za majhna in velika čiščenja vašega doma.