Varstvo osebnih podatkov

Vse osebne podatke in podatke o nakupih bomo uporabljali in hranili v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Zbranih informacij ne bomo razkrivali tretjim osebam, razen v posameznih primerih, ko bodo v naših prodajno pospeševalnih aktivnostih sodelovali tudi naši dobavitelji, vendar bo uporabnik o tem obveščen pred končno potrditvijo naročila. Zakonsko določen čas bomo hranili IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa tudi ostale zbrane podatke (ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije med ponudnikom in kupcem.

Skladno z zakonom ima kupec pravico do dostopa in popravka svojih osebnih podatkov. Podatke lahko spremenite v svojem uporabniškem profilu ali pa s pisnim zahtevkom ponudniku.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke in podatke o nakupovanju.

 

Zaščita podatkov

Spletne strani in prenosi, povezani s prijavo, naročilom in plačilom, so zaščiteni in ustrezno tehnično varovani. Zavezujemo se, da bomo sprejeli vse razumne varnostne ukrepe za zagotovitev varnosti vseh zbranih podatkov.

Prenos vseh občutljivejših podatkov je zaščiten s tehnologijo SSL. Certifikat, ki potrjuje avtentičnost spletne trgovine in se uporablja za šifriranje podatkov, je izdalo podjetje Sectigo, ki je eno vodilnih v svetu na tem področju.

Avtorizacija plačilnih in kreditnih kartic se izvaja v realnem času, podatki o karticah se preverjajo neposredno pri bankah in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Za dodatno varnost plačevanja s karticama MasterCard in Visa je poskrbljeno po mednarodnem varnostnem standardu 3-D Secure.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno zaščito svojega računalnika.